SEPTICA- KORIJENI, PODRIJETLO, ZNAČAJ I OSTEOPLIJAZA: Ova metro -sado -gay - porno skupina antifašista djeluje od 23.12.2003. godine i njeguje ljubav prema lakim notama, narodnoj nošnji, navijaštvu, oružju, poljoprivrednim alatkama, zlatovezu, transvestiji, nizozemskom kormilu, duplom nizozemskom kormilu, strančarenju, lovu i domoljublju te piciginaštvu.
Pjesme su im pretežito hrvatsko-euroskeptičkog i ognjištarskog karaktera s natruhama patrijarhalnih nazora i nabožnog ozračja, a u kojima se redom nabrajaju dijelovi domovine i njihove karakteristike: Dalmacija, Međimurje, Istra, Lika, Banovina, Kordun, Zagorje, Prigorje, Medimurje, Moslavina, Međimurje, Podravina,Cvelferija, Srijem, Baranja, Slavonija, otoci, Međimurje te dijelovi Bosne i Hercegovine.
Bumushku Kushlu- faza u kojoj je robovao  klišeima čobanskog rocka, cijelih 50 godina prije no što će izvršiti utjecaj na Bregovića. Iz tog razdoblja pamtimo evergreene kao što su “ Sijem repu da imam u džepu”, “ Ja se kokoši ne bojim”, “ Na čijalu” i operu “Eine kleine Gumno”.
Počesto su teme njihovih pjesama i narodni običaji vezani uz ilegalnu destileriju, obavljanje sezonskih poslova na njivi ili u voćnjaku, sodomiziranje teladi te škakljive teme o privođenju komšinica na štagalj, kupinjak, groblje i druga mjesta zaštićena od radoznalih pogleda.Zbog toga je ova skupina iznimno omiljena med žitelji ,mladeži i župljanima. Pet puta su se prijavljivali na natjecaj za pjesmu eurovizije, znani Eurosong, svih pet puta odbijeni ( dva puta jedva) pod izlikom da ne možemo predstavljati Hrvatsku s pjesmama u kojoj se spominju riječi: penis, vagina, Gestapo,koitus, grincajg, koitus interuptus, pokolj,sperma, prtljaga, govno, sise, krematorij, otorinolaringolog, pizdarije,smegma, skrotum, zagrobni život, kita, špajz, paleontologija i studiorum! Nakon žalbe Međunarodnom tribunalu u Štrasburu s tvrdnjom da su spominjane riječi redom uzete iz kulturnog, latinskog jezika- konkretno medicinskog Riječnika medicinskih pojmova, pokušaja i pogrješaka ( Bratoljub Karakljajic, Zagreb 1943. ) žalba je odbijena s obrazloženjem da riječ špajz ne spada u latinske pojmove i mudre izreke. Posrtaji skupine se nastavljaju 2005. godine kada im se zabranjuje nastup u rimskoj areni iako je već sva oprema bila dovežena i istovarena pokraj fontane Di Trevi. Nepravda prema grupi ispravljena je tek 2011. godine kada im je omogućen koncert ispred pulske arene u Puli.
Ipak, 2006. godine, na intervenciju Branka Uvodića na intervenciju Ljilje Vokić izlazi im album bez naziva i prodaje se u svim primjercima. Otisnuto je još 20. Nakon turneje po mjestima i zaseocima Dalmatinske  zagore, dolazi do sitnijih trzavica medu članovima orkestra, uglavnom zbog podjele plijena, a do raspada dolazi kada B.Kušlu optužuje D.Dortmunda za palež i pljačku po selima nastanjenima pretežito amiškim življem. Na poticaj izdašnog sponzora klagenfurtaške Haknšparendušcurbrigenvinkl banke  dolazi do ponovnog okupljanja. Nastaje prividno-idilično ozračje i u studijima u Taškentu i Nagornosvrbsku Septica snima novi single Enlarge your penis, nešto tvrđeg zvuka koji bi trebao dočarati čvrstoću muškog uda. Neki od kratkoročnih planova djelovanja grupe je i snimanje dueta sa Masimom Savićem i tamburašima te preorkestriranje i harmoniziranje svih pjesama koje će na Staru godinu izvesti Veliki tamburaško-diplaški orkestar HRTa s Tundrom Pumpwajndlingom kao solistom na okarini te Brložnicom Ćiribiriprčicicky na 220, uz ravnanje Minimilijana Teodokoskusa- Starog mlađeg.
Opće je slabo poznata činjenica da je ukidanje kmetstva izravno  zaslužno za nastanak Septice. Govnar Franjo Smrti, odvratno bogati veleposjednik, duboko razočaran već narečenim ukinućem povukao se u osamu na atol Kifozu gdje se posvetio učenjem dipli. višegodišnje naukovanje koštalo ga je sve bogatstvo, bez ikakva rezultata. Tek naknadnim, rutinskim pregledom kod doktora Pavlovića otkrilo se da je riječ o iznimno rijetkom sindromu uvlačenja zraka pri doticaju s diplama što mu je onemogućavalo bilo kakvu proizvodnju zvuka iz ovog prekrasnog instrumenta. Prodao je diple, kupio mikrofon, uključio u struju i završio u bolnici. Ostalo je legenda
Unter konstrukšunt
Unter konstrukšunt
HOME Diskografija Kontakt Cijenik Biografija Biografija